Aloitimme Ranen kanssa kevään noutajien B-metsästyskoekauden Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys ry:n järjestämässä avoimen luokan kokeessa, Hauholla 9.5.2015. Rane starttasi aamun ensimmäisenä, koska sen ohjaajalla oli kiire äitienpäivälounaalle oman äidin ja siskon kanssa. Eipä tuo ensimmäinen starttipaikka huono ollut, niinhän ne tilanteet metsästyksessäkin yllättäen tulevat.

Yleisvaikutelmaan tuomari Vesa Turunen kirjoitutti näin: "Koira suoriutuu tänään vauhdikkaasti ohjaustehtävistä, sekä esittää erinomaista paikallistamiskykyä. Koira helposti ohjaajansa hallittavissa myös siirtymissä. Kokeen lopuksi koira esittää vauhdikasta ja tehokasta hakutyöskentelyä. Erinomainen metsästyskoira, joka saa tänään arvoisensa palkinnon."

Avoin luokka on nyt taputeltu sekä NOWT että NOME-B kokeissa. Seuraavaksi osallistumme Ranen kanssa voittajaluokkaan näissä koemuodoissa, mutta se jää nähtäväksi, milloin?

Kaksi seuraavaa viikonloppua vietämmekin sitten metsästyskoirien jäljestämiskokeissa, todella mukavaa nähdä kaikki "vanhat" tutut. Mikä parasta, toukokuun loppupuolella Rane pääsee ulkosaaristoon ansaitulle "lomalle" Jammun & kumppaneiden kanssa.

Rane_Uurainen.jpg
Rane kesällä 2014 - kuva Taru Hiltunen