Sain loistavan tilaisuuden lähteä lainakoira Aadan kanssa opiskelemaan noutajien working testin voittajaluokkaa, koska Aadan omistaja oli työesteiden vuoksi estynyt itse osallistumaan kokeeseen. Valmistautuminen kokeeseen onnistui niinkin hyvin, että Aada sai kokeesta VOI1 tuloksen sekä voitti Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys ry:n WT-mestaruuden. Hyvä Aada!

Ns. vieraan koiran harjoittaminen ja osallistuminen sen kanssa kokeisiin opettaa koiran ohjaajaa todella paljon, suosittelen kokeilemaan jos sellaisen mahdollisuuden joku joskus saa. Tämä tilaisuus osui hyvää saumaan, koska Rane on reissussa enkä pääse harjoittelemaan sen kanssa. Ranea en olisi vielä missään tapauksessa ilmoittanutkaan kokeeseen, vielä pitää harjoitella kovasti ennenkuin osallistumme WT:ssä voittajaluokkaan.

kuva%201.jpg
Highhut´s Nanus "Aada"  (om. Mika Laine) KHN:n WT-mestari 2015
kuva Mari Lindstén

Koe suoritettiin mock-trialina ja se koostui neljästä osa-aluetehtävästä sekä viidennestä loppukilpailutehtävästä. Kolme tehtävää suoritettiin parityönä, muut osallistujat kulkivat suorittavan parin takana rivissä. Yksi tehtävä suoritettiin niin, että kaikki yhdeksän voittajaluokan koiraa olivat arvostelun alla ja jokaiselle tuli drivetehtävä yksitellen. Loppukilpailuun pääsi kolme koiraa, Aada yhtenä niiden joukossa. Tämä tehtävä suoritettiin yksilötehtävänä ja se oli yhdistetty ohjaus- markkeeraustehtävä.

Ystävälliset yleisössä videoivat kolme tehtävää (tehtävät 2,3 ja 4). Videot löytyy täältä:
http://blackfenkay.vuodatus.net/sivut/videot

Meidän treeniryhmällä meni koe hienosti: Aada sijoittui ensimmäiseksi, Eric & Lara toiseksi saaden myös ykköstuloksen. Kuvassa kolmanneksi voittajaluokassa sijoittuneet Kati & Kapu (piilossa ;)). Myös treenikaverit Krisse ja Suvi saivat hienot pisteet kolmelta rastilta, mutta harmillisesti yksi rasti meni nollille. Kiitos kaikille kanssakilpailijoille ja kokeen järjestäjille hyvästä koetunnelmasta!

kuva%202.jpg
Voittajaluokan kolme sijoittunutta
kuva Mari Lindstén

Kesäkuu vietetään Ranen kanssa taukoa kokeista ja harjoitellaan. Ennen harjoittelukautta poika lomailee merellä ja tulee varmaankin viikon päästä kotiin.

FullSizeRender.jpg