Vietimme Ranen kanssa koekauden päättäjäisiä Lopen WT-kokeissa 15.-16.10.2016. Lauantaina tuloksena VOI1 86p. ja sunnuntaina tulos VOI1 82p., jolla sijoitumme kokeessa kolmannelle sijalle. Sunnuntain koe oli epävirallinen noutajien SM-WT. Ensi vuonna WT:n suomenmestaruuskoe onkin sitten virallinen mestaruuskoe, josta voittajalle jaetaan virallinen mestaruustitteli.

Jari ja Clint jyräsivät koko viikonlopun tasaisen varmasti, saaden sertin molempina päivinä, varasertiä kummassakaan kokeessa ei jaettu. Kaikkien noutojen tulee olla ns. a-noutoja, jotta serti tai varaserti jaetaan. Lämpimät onnittelut Clintille sekä Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistyksen mestaruudesta että epävirallisesta SM-mestaruudesta. Tämän kaiken lisäksi Clintistä leivottiin viime viikonloppuna Suomen järjestyksessään toinen WT-valio, onnea!

Meillä Ranen kanssa tähän kauteen on mahtunut jonkin verran sekä wt- että b-kokeita. Nämä koemuodot ovat tukeneet hyvin toisiaan, joten ensi keväänä jatketaan samaan malliin. Nyt on aika antaa pojan vähän metsästää ja elää vapaammin, talvi harjoitellaan lisää malttia ja henkistä rauhaa niin koiralle kuin ohjaajallekin. Mitä enemmän olen käynyt kokeissa, sitä paremmin on ymmärrys kasvanut siitä, kuinka tärkeää on koiran ja ohjaajan yhteistyö, koiran kuuliaisuus sekä rauhallisuus.  Mitä rauhallisempi koira on, sitä paremmin se keskittyy tehtäviin ja tekee työtä ohjaajansa kanssa. Jos sinulla on voimakasviettinen, työhaluinen koira ja haluat päästä koirasi kanssa ns. täydelliseen tekemiseen: rauhallisuus passissa metsästyksen aikana, nopeat, suoraviivaiset noudot jne. -panosta jo nuoresta asti perusasioihin, johtajuuteen, tottelevaisuuteen ja rauhallisuuteen.

IMG_2395.jpg
Vasemmalta minä & Rane, tuomari Tomi Sarkkinen, Jari & Clint, tuomari Rainer Scesny, Pekka & Donja - kuva Esa Schön