Iisan hartaasti odotetut pennut vipelsivät emonsa kohdunsuojissa 59 vrk. Ne päättivät syntyä 12.12.2016 maanantai-iltana. Mustasta emästä ja keltaisesta iskästä syntyi kolme hurmaavaa keltaisen labradorin eri sävyjä edustavaa tulevaa sorsapoimuria  - tummemmansävyinen tyttö ja kaksi vaaleampaa poikaa.

hottis_pit%C3%A4%C3%A4_pojat.jpg

Tälläkin kertaa Iisa järjesti synnytyksen isäntäväen näkökulmasta katsottuna hienosti valveillaoloaikaan. Mitä sitä nyt mammaa ja äijää turhaan mokomalla hommalla valvottamaan. Pennut olivat isoja, kaikki yli 400 g syntyessään. Iisalla olikin täysi työ saada pesue maailmaan. Mamma kyllä istui silti puoli yötä näitä ihanuuksia ihmetellen. Etenkin tuota ainutta tyttöä, josta nyt leivotaan mammalle uusi metsästys- ja kisakaveri.

pennut_1vko.jpg

Viikon vanhana kaikki pennut ovat tuplanneet syntymäpainonsa. Iisalla tulee maitoa hyvin ja se hoitaa pentujaan kokemuksella. Alkuun se kunnon emojen tapaan ei lähtenyt pentulaatikosta pois kuin käskemällä. Nyt se on parin päivän ajan tullut pois pentulaatikosta muulloinkin kuin tarpeilleen. Heti kun laatikosta kuuluu pientäkin kähinää, se käy tarkistamassa tilanteen ja asettuu nukkumaan pentujen viereen. Se syöttäisi pentujaan enemmän kuin nämä kolme pikkunoutajanalkua tarvisivat. Pentulaatikon ja pennut se pitää puhtaana niin hyvin kuin koiraemo vain taitaa. Pikkuisen Iisa tuntuu ihmettelevän miten tällä kertaa ei olekaan tassut täynnä töitä pikkumukeloiden kanssa.

pennut%201%20vko_2pv.jpg

Blogin teksti ja kuvat: Vuokko Matero