Osallistuimme Ranen kanssa Vauhti-Noudon ja Biamin kennelleirille Kaavilla 20.-22.5. Leirille oli ilmoittautunut yli 50 koulutettavaa, mikä on minusta hienoa aktiivisutta niin kasvattajien kuin koiran omistajienkin osalta. Koko viikonloppu oli erittäin onnistunut, vaikka lauantaina satoikin vettä taivaan täydeltä koko päivän.

13246310_1058423610859953_24200796337672
Rane - kuva Taru Hiltunen

Lauantaina aamupäivällä osallistuimme Ranen kanssa Pasi Pöppösen AVO-ryhmään, mielessä passiharjoittelu. Pasi teki AVO-koirille walk-up-rivissä erilaisia harjoituksia. Sillä aikaa me keskityimme Ranen kanssa tiiviiseen seuraamiseen, rauhalliseen paikallaoloon ja tapahtumien havainnointiin. Noutoja Ranelle ei otettu tarkoituksella aamupäivän aikana yhtäkään. Lauantaina iltapäivällä jatkoimme Pasin VOI-ryhmässä. Teemana jatkui työskentely rivissä, koirat tekivät vuorotellen tehtäviä muistipaikkoihin, pienimuotoiseen drive-jahtiin sekä sokko-ohjaukseen. Saimme Pasilta hyviä vinkkejä pieniin yksityiskohtiin, tavoitteena suoritusten täydellisyys.

Sunnuntaina sää suosi meitä, aurinko lämmitti ja antoi valoa. VOI-koirien kouluttajana oli Pauliina Ahola. Koko aamupäivän koulutuksen teemana oli mock-trial työskentely. Pauliina antoi paljon vinkkejä ohjaajan omaan käyttäytymiseen ja siihen, miten ohjaaja voi parhaansa mukaan auttaa koiraa eri tehtävien onnistumiseksi. Harjoitukset koostuivat muistipaikkaharjoituksista ja markkeerauksista eteen, taakse sekä sivulle. Ohjaajat harjoittelivat markkeerausten paikallistamista pellon erilaisiin haasteellisiin paikkoihin. Pauliina antoi paljon ns. kansainvälisiä vinkkejä ja kertoi, miten tuomarit ovat arvioineet erilaisia suorituksia tämän tyyppisissä kokeissa. Koko aamupäivän työskentelyn ajan keskityimme siihen, että koirat seuraavat ohjaajan sivulla huolellisesti, kääntyvät käännöksissä nopeasti ja tiiviisti mukana sekä ovat rauhallisia rivissä. Sunnuntaina iltapäivällä olin seuraamassa Susanna Fontellin AVO-ryhmän koulutuksia ja Rane sai levätä. Kaikki kouluttajat osasivat asiansa ja olivat hengessä täysillä mukana. Kiitos Sanna, Pauliina ja Pasi antoisista päivistä!

walk_up.jpg
Minä & Rane ja Jorma & Juuli - kuva Taru Hiltunen

Leirillä oli mukana Ranen ja Pipsan kahdeksan keltaista pentua. Valitettavasti en nähnyt niitä koulutuksessa, koska olin itse Ranen kanssa samaan aikaan eri koulutusryhmässä. Saimme kuitenkin vaihdettua kuulumisia ja oli mukava nähdä niin monta keltaista paikalla. Lotta ja Hertta puuttuivat kokoonpanosta, koska Lotalla oli muuta tärkeämpää tekemistä, käydä suorittamassa taipparit :) Ja Hertan perheellä oli muita esteitä, joiden vuoksi eivät päässseet mukaan viikonloppuun. Nähdään sitten seuraavalla kerralla. Oli myös antoisaa tutustua ihan uusiin noutajaharrastajiin sekä nähdä paljon vanhoja tuttuja. Kiitos Mintulle kotiinkuljetuksesta ja viiden tunnin maailmanparantamisesta matkalla Kaavista Hämeenlinnaan! Aika vain menee liian nopeasti, toiveena onkin Tarulle, Nikolle ja Tuijalle kennelleirin pidentäminen useampaan päivään ensi vuonna. Kiitos kaikille kivasta viikonlopusta!

13220901_1728099774135094_79778767235671
Vauhti-Noudon keltaiset (V-N Aika-Kettu & Blackfen Kay) - kuva Jarkko Pitkänen